EPTE®, nieuwe behandelmethode bij chronische peesklachten

De afkorting staat voor: Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. De behandeling wordt ook wel korter omschreven als PE (Percutane Electrolyse). De behandeltechniek  is die ontwikkeld voor (chronische) peesklachten waarbij onder echogeleiding een naaldje in het te behandelen gebied gebracht. Een elektrische prikkel zorgt daarna voor het therapeutische effect. 
In Nederland is EPTE® nog relatief nieuw en onbekend. In het buitenland wordt deze methode al frequent met succes toegepast.

Heeft u last van een chronische peesontsteking (zie indicaties) en wil deze maar niet herstellen? Of last van een hielspoor of fasciitis plantaris en heeft u onvoldoende baat bij reguliere fysiotherapie, shockwave therapie of zooltjes? Dan zou EPTE® een behandelmogelijkheid zijn.

Indicaties

  • Schouderregio (supraspinatus)
  • Elleboogklachten (tenniselleboog)
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoor (Fascitis Plantaris)
  • Kniepeesklachten (Jumpers knee)

Kosten
EPTE® is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en wordt, bij een aanvullende verzekering, volledig vergoed door uw verzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie of zijn u behandelingen van de polis al verbruikt dan wordt de behandeling in rekening gebracht met de daarvoor geldende prijzen (reguliere zitting fysiotherapie).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vietaal Sneek, telefoon: 0515 423 267